Drenthe in de Middeleeuwen

Drents Archief
Brink 4
9401 HS Assen
0592 31 35 23
joke.wolff@drentsarchief.nl
http://www.drentsarchief.nl
Leeftijd: 4-12 jaar
Genre: Erfgoed/cultuurhistorie
Provincie: Drenthe

Onderzoek, beleef en proef Drenthe in de Middeleeuwen!

Drenthe in de Middeleeuwen

Tijdens de middeleeuwen was er van alles te beleven in Drenthe. In deze spannende periode maakte de adel de dienst uit. Onder leiding van Rudolf II van Coevorden vond de beroemde Slag bij Ane plaats. In Assen werd een klooster gebouwd, waar nonnen uit adellijke families woonden.

Kruip in het Drents Archief in de huid van de middeleeuwse edelman Rudolf van Coevorden die op zoek is naar een geschikte partner voor zijn kinderen. Door een spannende speurtocht kom je alles te weten over de Drentse Adel. Zet het uiteengevallen wapen van Drenthe in elkaar of ontwerp een nieuwe voor je eigen oorkonde. Op 28 oktober worden er zelfs echte middeleeuwse pannenkoeken gebakken als beloning voor al dat harde werken!

Op zaterdag 6 oktober organiseert het Drents Archief het gratis Festival van de Drentse Geschiedenis met als thema Opstand. Naast de kinderactiviteiten is er op deze dag ook van alles te beleven voor volwassenen! Op deze dag zijn er geen pannenkoeken, maar wel allerlei andere lekkere Drentse hapjes verkrijgbaar.

  • Rolstoeltoegankelijk
  • Familieactiviteit
  • Bereikbaar met OV
  • Invalidentoilet
 

Bereikbaar met buslijn: 1,14,20,21,22,24,50,51,83,84,110.114,115

oktobermaand kindermaand is een project van K&C